admin on 12th Май 2014

O-Rystik«Живеш ти в місті чи в селі,01 rus1

Подумай, як життя прожити?

Ти слід залишиш на землі,

То треба гарний залишити».

Упевнено можна сказати, що гарний слід у серцях Гвіздовецької громади залишить священик Свято-Димитріївської церкви Руслан Дмитрович Бодянчук (отець Рустік).

Хочу, щоб гвіздівчани пригадали, з яким нетерпінням ми чекали Пасхи 2002 року. Всі вже знали, що Великодню службу у нас буде правити молодий батюшка Рустік. Знали хто він, звідки… Та вже дуже хотілося всім побачити і почути його. Коли почули і побачили, більшість із нас зрозуміла, що це Великодній дарунок гвіздівчанам від Бога. Те приємне враження залишилося й до цих пір.

Вже дванадцять років він править у нас служби, освячує воду, вітає з Різдвом, з Великоднем, навчає любити Бога, дає настанови та щиро молиться за всіх нас. Віримо йому, віримо, що Господь чує його молитви, бо він справді блаженна людина, людина, в душі якої не має лукавства.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Отець Рустік в часи ремонту церкви (фото — березень 2011 р.)

Побожний, чесний, діяльний, працьовитий. Він не лише для годиться, а насправді є живий зразок чеснот, які старається прищепити вірянам. Все, що він робить, все по-Божому, по-справжньому, бо вдаване не може бути тривалим. Небайдужий та чуйний до нашого суму та щиро радий, коли радість у його вірян. Проживаючи в іншому селі і правлячи ще в одній церкві, отець Рустік докладає великих зусиль для збереження звичаїв і традицій у Гвіздівцях.

Храм наш потребував капітального ремонту, бо споруді вже більше сотні літ. Тому сільська громада, благодійники в декілька етапів збирали кошти для придбання будівельних матеріалів та виконання робіт. Доклали великих зусиль до вирішення різних питань сільський голова І.В. Гангал, отець Рустік, колишній церковний староста М.М. Пижівський. Багато людей взяли участь у тому, щоб осучаснити нашу церкву. Одні допомагали працею, другі приготуванням їжі для робітників, треті жертвували гроші. До зібраних громадою коштів свій внесок додав і батюшка (це більше чотирьох тисяч гривень).

Зроблено вже дуже багато. Зараз гарно, затишно, світло у Божому домі. Та робочий процес триває. Ще багато хорошого є у планах тих людей, що господарюють у церкві. Дуже приємно, що поряд з нашим священиком є справжні помічники і господарі, яким не байдуже те, що стосується нашого храму. Спасибі цим людям за їхню працю, за їхні зусилля.

Хочемо щиро подякувати нашому священику за те, що доносить до нас слово Боже, за те, що маємо змогу охрестити своїх дітей та освятити домівки, що вчиняє милосердно до малозабезпечених людей, тих, кого спіткала біда. Дякуємо, що поважаєте нашу культуру і зберігаєте традиції села.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Поминальна служба у День Перемоги (фото — 9 травня 2012 р.)

Незабутніми для нас є поминальні служби загиблим воїнам-односельчанам біля пам’ятника Воїна-захисника, що проводиться кожного 9 Травня. І вперше, дякуючи сільському голові та священику, відбулася поминальна служба за людей, що загинули на Майдані. Усіх цей захід зворушив, було боляче за Небесну Сотню. А ще хочеться подякувати отцю Рустіку за активну участь у заходах сільської бібліотеки та школи. На духовних годинах «Шлях до духовності» та «Заповіді Господні – основа милосердя» діти і дорослі почули багато цікавого і корисного, а ще дізналися, що наш батюшка – це людина глибоких знань і уміє прищепити морально-духовні цінності юним вірянам.

Сьогодні, коли світ наповнений неспокоєм, кризою, хаосом, люди, як ніколи, шукають злагоди, прагнуть спокою і миру, прагнуть слів надії і допомоги. Напевно, допомога буде тільки від Бога, бо тільки Господь обіцяє нам мир. Але для цього нам треба жити у вірі, бути братами в єдиній Господній любові, в єдиній міцній Україні.

 

Руслана КУЦЬКА, завідуюча сільською бібліотекою с.Гвіздівці.

 

За публікацією газети «Дністрові зорі», 08.05.2014

Мітки: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Залишити коментар